Składniki:
- 1 kg ogórków
- 1 kg cukinii
- 200 g marchwi
- 200 g cebuli
- 0,5 szklanki octu 6 %
- 1/4 szklanki oleju
- 2 łyżki cukru
- 1,5 łyżki soli
- 4 łyżeczki natki pietruszki
- 1/4 łyżeczki pieprzu
Przygotowanie:
Ogórki, cukinię, cebulę i marchewkę poszatkować i posolić. Włożyć do dużej miski i odstawić na 2 godziny.
Do dużego garnka wlać olej, ocet, dodać cukier, sól, natkę pietruszki i pieprz. Dodać odciśnięte z soku warzywa (ogórki,marchewkę, cukinię i cebulę). Gotować około 15 minut. Gorące przekładać do słoików. Pasteryzować 15 minut.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz