Bardzo proste i szybkie danie. Najlepiej smakuje ze świeżym domowym pesto ale te ze słoiczka również się nada ;) Dobrze smakuje samo ale jeszcze lepsze jest z dodatkiem piersi z kurczaka. Spróbujcie sami!
Składniki:
- makaron - dowolna ilość
- 2-3 garście świeżo zerwanych liści bazylii
- garstka orzechów (pini, nerkowca lub migdały)
- 5 łyżek oliwy z oliwek
- duży ząbek czosnku
- garść startego parmezanu
- czarny mielony pieprz
- sól
Przygotowanie:
Makaron gotujemy w lekko osolonej wodzie wg przepisu na opakowaniu.
Wszystkie składniki na pesto wrzucamy do blendera i miksujemy. Jeśli wyjdzie za gęste -dodajemy troszkę oliwy.
Mieszamy wszystko razem i gotowe! można posypać orzeszkami.
Smacznego!
Makaron gotujemy w lekko osolonej wodzie wg przepisu na opakowaniu.
Wszystkie składniki na pesto wrzucamy do blendera i miksujemy. Jeśli wyjdzie za gęste -dodajemy troszkę oliwy.
Mieszamy wszystko razem i gotowe! można posypać orzeszkami.
Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz