Składniki:
- kapusta pekińska lub lodowa
- ogórek świeży
- cebula biała
- pomidorki koktajlowe
- kukurydza
- ser
- frytki
- pierś z kurczaka
- przyprawa do gyrosa
- sosy (ketchup, sos czosnkowy itp.)
- potrzebny będzie jeszcze pojemnik do zapiekania.
Pierś kurczaka kroimy w kostkę, przyprawiamy przyprawą do gyrosa, mieszamy i odstawiamy. Frytki smażymy we frytkownicy lub w piekarniku. Pierś kurczaka podsmażamy na patelni. Piekarnik rozgrzewamy do 180 st. Do pojemników nakładamy frytki, na to gyros i posypujemy serem. Pieczemy w piekarniku ok 10 min - do roztopienia sera.
Pomidory i ogórki kroimy w kostkę. Kapustę szatkujemy. Cebulę kroimy w kostkę lub piórka. Gdy wyciągniemy pojemnik z piekarnika, układamy resztę składników: pomidory, ogórki, kapustę, cebulę, kukurydzę. Na samą górę ulubione sosy. Smacznego!