Składniki:
- 1 podwójna pierś kurczaka
- 200g makaronu
- 1 ogórek
- 1 mała puszka kukurydzy
- 1 papryka
- ulubione przyprawy do kurczaka - u nas papryka słodka, papryka ostra, czosnek, sól i pieprz
- ulubiony sos - u nas włoski lub koperkowo ziołowy
Przygotowanie:
Makaron gotujemy wg instrukcji na opakowaniu, dobrze jest ugotować makaron al dente. Ugotowany makaron odsączamy i przepłukujemy zimną wodą.
Kukurydzę odsaczamy z zalewy. Paprykę oraz ogórka myjemy i kroimy w kosteczkę. Pierś kurczaka kroimy w kostkę, przyprawiamy i smażymy aż straci surowość i lekko się przyrumieni. Odstawiamy do wystudzenia.
Wszystkie składniki wrzucamy do miski, dodajemy sos i mieszamy dokładnie. Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz