Sezon na młodą kapustę trwa. Nam się jeszcze nie znudziła i chętnie ją wykorzystuję w różnych daniach. Dzisiaj przedstawiam przepis na łazanki z młodą kapustą, drobiową kiełbasą i pieczarkami.
Składniki:
Makaron - najlepiej łazanki - ja użyłam razowych świderek
1 główka młodej kapusty
300 g pieczarek
1-2 drobiowe kiełbaski
sól, pieprz
Przygotowanie:
Makaron gotujemy. Kapustę myjemy i szatkujemy. Gotujemy w osolonej wodzie do miękkości. Pieczarki kroimy w kostkę lub plasterki i podsmażamy. Kiełbaskę kroimy w kostkę i również podsmażamy - można razem z pieczarkami. Ugotowaną kapustę odcedzamy i łączymy z makaronem i podsmażoną kiełbasą i pieczarkami. Doprawiamy do smaku. Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz