Ad sense

środa

tarte buraczki z cebulką do obiadu

Uwielbiam buraczki. Pieczone, duszone, gotowane lub na surowo.
Buraczki z cebulką to idealny dodatek do każdego drugiego dania. Polecam!


Składniki:
  • 5-6 buraków
  • 1-2 cebule
  • sól, pieprz
  • sok z cytryny
  • odrobina cukru
  • 1-2 łyżki oleju



Przygotowanie:
Buraki gotujemy, ostudzone obieramy ze skórki i ścieramy na tarce o dużych oczkach. Cebulę kroimy w drobną kosteczkę. Wszystko razem mieszamy i doprawiamy solą, pieprzem, olejem, cukrem i sokiem z cytryny. Gotowe odstawiamy na około pół godzinki do lodówki aby smaki się dokładnie połączyły a surówka ochłodziła. Podajemy jako dodatek do obiadu lub wcinamy oddzielnie. Smacznego!


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz