Warzywa "gotowane" w parowarze zachowują swój smak i nie tracą witamin. Polecam ten sposób gotowania wszystkich warzyw.
Składniki:
- 5-6 ziemniaków
- mrożony groszek
- 3-4 marchewki
- 4-5 jajek
- połowa lub cały por
- 4-5 ogórków kiszonych
- sól, pieprz, łyżeczka musztardy
- majonez
Przygotowanie:
W parowarze układamy warzywa które wymagają ugotowania -ziemniaki, marchew, jajka. Na najniższej półce te które potrzebują najwięcej czasu. Parujemy ok 25 min. Groszek mrożony dodajemy na 10 min przed końcem. Wszystkie składniki obieramy ze skórek, jajka z łupinek. Wszystko kroimy w kosteczkę i przekładamy do miski. Doprawiamy i mieszamy dokładnie. Dodajemy majonez i mieszamy ponownie. Najlepiej smakuje schłodzona. Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz