Ad sense

poniedziałek

pasta rybna z makreli

 Obok warzyw, owoców, produktów mlecznych i mięsa bardzo ważnym składnikiem zdrowej diety powinny być ryby. Lubię rybne pasty i chętnie po nie sięgam w sklepie ale czasem mam ochotę na taką domową pastę gdzie czuć kawałki ryby i dodatki jakie do niej dodaliśmy.


Składniki:
  • 1 wędzona makrela
  • 3-4 ogórki konserwowe (kiszone też będą ok)
  • 1 średnia cebula
  • 2-3 jajka
  • sól, pieprz
  • łyżeczka musztardy
  • 1 łyżka jogurtu naturalnego
  • 1 łyżka majonezu
  • można dodać szczypiorek

Przygotowanie:
Jajka gotujemy na twardo, studzimy, obieramy.
Makrele obieramy ze skóry, pozbywamy się kręgosłupa i ości i dzielimy na małe kawałeczki. Ogórki, jajka, cebulkę kroimy w kostkę i przekładamy razem z rybą do miseczki. Doprawiamy solą, pieprzem i musztardą. Dodajemy jogurt i majonez. Wszystko mieszamy. Gotowe! Smacznego!




Brak komentarzy:

Prześlij komentarz