Ad sense

środa

makaron z zielonym pesto

Bardzo proste i szybkie danie. Najlepiej smakuje ze świeżym domowym pesto ale te ze słoiczka również się nada ;) Dobrze smakuje samo ale jeszcze lepsze jest z dodatkiem piersi z kurczaka. Spróbujcie sami!


Składniki:
  • makaron - dowolna ilość
  • 2-3 garście świeżo zerwanych liści bazylii
  • garstka orzechów (pini, nerkowca lub migdały)
  • 5 łyżek oliwy z oliwek
  • duży ząbek czosnku
  • garść startego parmezanu
  • czarny mielony pieprz
  • sól
Przygotowanie:
Makaron gotujemy w lekko osolonej wodzie wg przepisu na opakowaniu.
Wszystkie składniki na pesto wrzucamy do blendera i miksujemy. Jeśli wyjdzie za gęste -dodajemy troszkę oliwy.
Mieszamy wszystko razem i gotowe! można posypać orzeszkami.
Smacznego!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz