Składniki:
- 4 podudzia kurczaka (lub inne części kurczaka)
- ok 700 g ziemniaków
- 1 marchewka
- 1 cebula
- 2-3 ząbki czosnku
- koperek
- sól ,pieprz, papryka słodka, papryka ostra, czosnek granulowany (wasze ulubione przyprawy do kurczaka)
- 2-3 łyżki oleju
Przygotowanie:
Podudzia kurczaka myjemy, suszymy, smarujemy olejem i posypujemy ulubionymi przyprawami. Odstawiamy na co najmniej godzinę lecz można ten krok pominąć. Ziemniaki i marchew obieramy, kroimy na półplasterki. Cebulę obieramy i kroimy na mniejsze kawałki. Pokrojone warzywa wrzucamy do miski, doprawiamy solą, pieprzem, dodajemy 1 łyżkę oleju oraz koperek i mieszamy.
Do rękawa wkladamy warzywa i równomiernie je rozkładamy,
na warzywa układamy podudzia.
Całość zawiązujemy i wykałaczką w worku robimy 3-4 dziury. Pieczemy w 180 st ok godzinę. Smacznego!
Do rękawa wkladamy warzywa i równomiernie je rozkładamy,
na warzywa układamy podudzia.
Całość zawiązujemy i wykałaczką w worku robimy 3-4 dziury. Pieczemy w 180 st ok godzinę. Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz