Spróbujcie sami!
Składniki:
- 4 filety z udka kurczaka
- trzy łyżki oleju
- przyprawa do kurczaka
- 250 g pomidorków koktajlowych
- pół pęczka szczypiorku lub więcej jak lubicie
- sól, pieprz
- jogurt naturalny lub śmietana
Przygotowanie:
Mięso: Filety oczyścić z tłuszczu. Posypać przyprawą, polać olejem żeby mięso nie wyschło i odstawić na godzinkę do lodówki. Układać na dobrze rozgrzanym grillu lub patelni grillowej i grillować po ok. 7 min z każdej strony. Ja po ułożeniu filetów na grillu zamykam górna pokrywę, wtedy mięsko mam usmażone od razu z dwóch stron :)
Mizeria: pomidorki umyć, przekroić na połówki i włożyć do miseczki. Szczypiorek poszatkować i wrzucić do pokrojonych pomidorków. Całość doprawić solą i pieprzem, zalać jogurtem i wymieszać.
Smacznego!
Musi być pyszne:*
OdpowiedzUsuńoj tak :) to jeden z moich ulubionych obiadów :)
Usuń