Ad sense

sobota

Zupa szparagowa

Pyszna, sycąca i zdrowa zupka do zrobienia w kilka chwil.


Składniki:

  • szparagi ok 6-8 szt
  • mrożony  groszek
  • 1-2 ziemniaki 
  • koperek
  • jajka
  • rosół lub wywar warzywny


Przygotowanie:
Szparagi myjemy i odcinamy zgrubiałe końcówki. Jajka gotujemy na twardo. Ziemniaki obieramy i kroimy w kosteczkę. Koperek myjemy i szatkujemy. Szparagi kroimy na mniejsze części. Do gotującego się rosołu lub wywaru wrzucamy szparagi, groszek i ziemniaki. Gotujemy ok 10 min. Dorzucamy koperek i wyłączamy grzanie. Zupkę podajemy z pokrojonym jajkiem i kleksem śmietany lub jogurtu naturalnego. Smacznego!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz