Składniki:
- 2-3 banany
- 1 budyń śmietankowy (lub inny ulubiony smak)
- 0,5 szklanki mąki pszennej pełnoziarnistej
- 0,5 szklanki mąki owsianej
- 0,5 szklanki mąki orkiszowej
- (Całość można zastąpić 1,5 szklanki mąki pszennej)
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
- 1 jajko
- 1 szklanka mleka
- 2 łyżki oleju
Opcjonalnie:
- 3 łyżki cukru
- olej do smażenia
Przygotowanie:
Banany obieramy ze skórki i rozgniatamy widelcem na papkę. Wszystkie składniki dajemy do miski i dokładnie ze sobą miksujemy. Smażymy niewielkie placuszki najlepiej na teflonowej patelni bez użycia tłuszczu lub na mocno rozgrzanym oleju. Podajemy posypane cukrem pudrem lub z dżemem lub innymi ulubionymi dodatkami. Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz