Ad sense

środa

Chrupiące pieczone ziemniaczki

Bardzo pyszne pieczone ziemniaczki z chrupiącą skórką. Idealny dodatek do drugiego dania.



Składniki:

  • 1 kg ziemniakow
  • 1 łyżka ziół prowansalskich 
  • Sól, pieprz do smaku
  • 2-3 łyżki oleju
  • Spora garść bulki tartej




Przygotowanie:
Ziemniaki obieramy (lub nie jeśli lubicie ze skórką), myjemy i kroimy na ulubione kształty - u nas łódeczki. Polewamy olejem, dodajemy przyprawy oraz bułkę tartą i dokladnie mieszamy. Ziemniaki wykładamy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia jeden obok drugiego. Pieczemy w 190 st mniej więcej 30 min. Podajemy ciepłe z ulubionym mięskiem lub rybką lub podajemy z sosem np czosnkowym jako przekąskę. Smacznego!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz