wtorek

szybka fasolka po bretońsku

Rozgrzewający i sycący obiad dla zapracowanych osób szczególnie teraz zimą, a do tego jest bardzo łatwy i bardzo szybki w przygotowaniu. Mino tego, że jednak jest różnicą między suchą fasolą a tą z puszki to nam bardziej taka smakuje, dlatego i Wam polecam wypróbowanie tego przepisu.



Składniki:
  • 1-2 puszki białej fasoli 
  • 2 ulubione kiełbaski 
  • 1 cebula
  • 2-3 łyżeczki koncentratu pomidorowego 
  • woda - ilość wg uznania
  • sól, pieprz
  • ewentualnie ulubione zioła np majeranek, tymianek, papryka, czosnek

Przygotowanie:
Cebulę oraz kiełbaski kroimy w kosteczkę i podsmażamy na patelni. Fasolkę odsączamy i wsypujemy do garnka, Dodajemy podsmażoną cebulę i kiełbasę, koncentrat i troszkę wody - ilość wody zależy od tego jak gęste danie lubimy. Doprawiamy solą, pieprzem i ziołami.Chwilkę gotujemy i gotowe! Smacznego!

1 komentarz:

  1. Bardzo lubię, to idealny obiad na zimowa pogodę :)

    OdpowiedzUsuń