Składniki:
- ok. 2 litrów wywaru warzywnego lub rosołu
 - kalafior
 - brokuł
 - 1 batat
 - 1-2 marchewki
 - mrożony groszek
 - 250 g mięsa wołowego
 - jogurt naturalny lub śmietana
 
Przygotowanie:
Mięso wołowe mielimy, doprawiamy solą i pieprzem. Zwilżonymi dłońmi lepimy malutkie pulpeciki. Marchew obieramy, myjemy i kroimy w kostkę lub półplasterki. Batat obieramy, myjemy i kroimy w kosteczkę. Brokuł oraz kalafior myjemy i dzielimy na mniejsze części.  Wywar warzywny zagotowujemy, na gotujący wrzucamy pulpeciki i gotujemy ok 5 min. po tym czasie wrzucamy warzywa i gotujemy ok 8-10 min. Po tym czasie dorzucamy mrożony groszek i jeszcze chwilkę gotujemy. Na talerzu dodajemy jogurt lub śmietanę. Smacznego!


Brak komentarzy:
Prześlij komentarz