Składniki:
- 300g pieczarek
- 7 jajek ugotowanych na twardo
- garść żółtego sera
- 1 cebula
- 3 jajka surowe
- 3 łyżki bułki tartej
- 3 łyżki posiekanego świeżego koperku
- sól, pieprz
Przygotowanie:
Pieczarki oczyszczamy i razem z obraną cebulą drobno kroimy w kostkę i podsmażamy na niewielkiej ilości tłuszczu.
Ugotowane na twardo jajka studzimy i obieramy. Podsmażone pieczarki z cebulką oraz ugotowane jajka blendujemy lub przepuszczamy przez maszynkę do mielenia mięsa.
W misce mieszamy starty żółty ser, lekko namoczoną bułkę tartą, oraz starte jajka i podsmażone oraz przestudzone pieczarki. Doprawiamy solą i pieprzem. Jeżeli smakowo nam odpowiada to dodajemy surowe jajka. Na końcu dodajemy posiekany koperek i wszystko delikatnie mieszamy.
Masę wlewamy do foremki i wstawiamy do nagrzanego do temp 180 st. piekarnika i pieczemy około 40 min. Jeżeli nie macie silikonowej foremki to polecam wyłożyć foremkę folią aluminiową - łatwiej wtedy wyjąć całość po upieczeniu. Smacznego!
Masę wlewamy do foremki i wstawiamy do nagrzanego do temp 180 st. piekarnika i pieczemy około 40 min. Jeżeli nie macie silikonowej foremki to polecam wyłożyć foremkę folią aluminiową - łatwiej wtedy wyjąć całość po upieczeniu. Smacznego!