czwartek

naleśniki budyniowe

Budyniowe naleśniki, cudownie pachną wanilią oraz mają piękny kolor! Idealne na drugie śniadanie lub podwieczorek. Wspaniale smakują z dżemem, owocami, bitą śmietaną lub same. Polecam!


Składniki:

  • 250 ml mleka
  • 2 jajka
  • 150 g mąki
  • 300 ml wody mineralnej
  • 2 budynie bez cukru - waniliowe lub śmietankowe
  • 2 łyżki oleju


Przygotowanie:
Jajka lekko miksujemy.Mąkę mieszamy z proszkiem budyniowym. Mleko łączymy z wodą mineralną i dodajemy do jajek na przemian z mąką wymieszaną z budyniem. Na końcu dodajemy olej. Ciasto wyjdzie dosyć rzadkie. Odstawiamy na 30 min. Po tym czasie dokładnie mieszamy ciasto i smażymy cienkie naleśniki na lekko wytłuszczonej patelni. Podajemy z ulubionymi dodatkami. Smacznego!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz