piątek

wielkanocne faszerowane jajka z pieczarkami

Przepis jest banalnie prosty a uwielbiany przez każdego. Takich jajek nie może zabraknąć na wielkanocnym stole!



Składniki:
  • 6 jajek
  • pieczarki
  • sól, pieprz
  • majonez
  • tłuszcz do smażenia
  • vegeta

Przygotowanie:
Jajka gotujemy na twardo, studzimy i obieramy ze skorupki. Obrane jajka przecinamy na polówki i wyciągamy żółtka. Pieczarki myjemy, obieramy i ścieramy na tarce na grubych oczkach. Starte pieczarki podsmażamy na masełku na patelni, gdy już straciły surowość dodajemy żółtka, mieszamy dokładnie i całość dalej smażymy na małym ogniu. dodajemy sól, pieprz i odrobinę vegety do smaku. Nie smażymy za długo aby masa nie yszła zbyt sucha. Gotowy farsz nakładamy do połówek jajek. Można od razu wymieszać z majonezem lub przyozdobić z wierzchu. Smacznego!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz