Składniki:
- 100g ryżu
- 400g kapusty pekińskiej (ja użyłam sałaty rzymskiej)
- Pierś kurczaka ok 300g
- Połowa papryki
- Mała puszka kukurydzy
- 5 ogórków konserwowych
- Mały Pęczek koperku
- Sól, pieprz
- 2lyzeczka musztardy
- 1 łyżka jogurtu naturalnego
- 2-3 łyżki majonezu
Przygotowanie:
Ryż gotujemy w osolonej wodzie wg instrukcji na opakowaniu, następnie przelewamy zimną wodą i studzimy. Pierś kurczaka kroimy w kostkę, przyprawiamy solą i pieprzem lub ulubionymi przyprawami i smażymy. Kukurydzę odsączamy z puszki. Paprykę oraz ogórki konserwowe kroimy w kostkę. Koperek siekamy. Wszystkie składniki razem mieszamy, dodajemy majonez, musztardę oraz jogurt naturalny i mieszamy jeszcze raz. Sałatka najlepiej smakuje schłodzona. Smacznego!